Følg den nyeste tendens på det internationale arbejdsmarked med Sharepoint

1a0ee762037e0f79b4ea3b89_1920Vi rejser mere end nogensinde før. Siden industrialiseringen har teknologien udviklet sig hurtigere end noget andet. Herunder har transportmidler en særlig påvirkning på mennesket. Det startede med jernbanen, der blev opført første gang i 1800-tallets Amerika, og som blandt andet visse amerikanske forfattere reagerede stærkt på: blev vi nu løsrevet fra naturen? Med større og større byer følte mange, at båndet til naturen, der ellers førhen (og det endda for ikke så længe siden dengang) havde været meget stærkt: man boede i naturen, man arbejde i naturen, man levede af naturen.

Dengang var jernbanen det hurtigste transportmiddel, og det gik hurtigt for dem, også selvom farten på dem er intet i forhold til den fart, vi ser i dag. Der er sket meget på transportfronten siden dengang, og det har sine indflydelser på, hvordan vi lever i dag. Fordi transportmidlerne er blevet nemmere, hurtigere og billigere, kan vi rejse oftere og længere. Hvor man for bare 50 år siden så flyrejsen som noget ganske særligt, der krævede et helt bestemt sæt tøj – ”rejsedragten” – rejser vi nu i det, vi står og går i; joggingbukser, jakkesættet til arbejdet, osv. At rejse langt er blevet hverdag for mange, og vil med tiden nok blive det for endnu flere.

    1. Sharepoint som arbejdsredskab i en global verden

I dag har vi flyet som det ”største” transportmiddel: ikke det, der kan transportere flest, men det, der kan transportere os længst på kortest tid. Vi kan flyve fra Danmark til USA på en enkelt overnatning, hvor det inden flyet ville have taget månedsvis med sejlskibe. Det er også blevet meget billigere at flyve, hvilket også har en påvirkning på vores rejsevaner. Men den vigtigste faktor for disse tendenser er en ting: internettet.

Før internettet var der også tale om en global verden, idet der blev samarbejdet på tværs af kontinenter – tænk f.eks. på handelsruterne fra Europa til Asien, der sørgede for te og krydderier til det ellers ”smagsløse” Europa. Efter internettets opfindelse (og især efter det begyndte at virke rigtig godt), er samarbejder på tværs af lande og kontinenter vokset drastisk – og det med god grund. Hvor vi nu ikke længere behøver at bruge masser af tid og penge på at sende dokumenter med posten og telefonere, kan vi nu sende alle de mails vi har lyst til – og det tager stort set den samme tid, om du sender mailen til din sidemand på kontoret eller til kollegaen på den anden side af kloden.

    1. Hvad kan Sharepoint gøre for dig?

Folk ynder at rejse mere end aldrig før, og internettet har muliggjort hjemmearbejde – så hvorfor ikke tage arbejdet med på rejsen i stedet for at sidde derhjemme? Flere og flere vælger at arbejde mens de er på farten – på den måde kan de tjene penge uden at være bundet til ét sted. Som medarbejder for et firma, der har Sharepoint, kan du opleve denne unikke – men snart mere og mere almindelige – måde at arbejde på. Med Sharepoint kan du nemlig arbejde på samme websted, hvor der kan deles dokumenter og oplysninger mm. Som leder for virksomheden er du ikke længere bundet til at ansætte folk, der er i virksomhedens nærområde, men kan ekspandere søgningen til hele verden – så du ikke længere behøver at nøjes med det næstbedste!

Læs mere om Sharepoints mange funktioner her, og bliv klogere på et af fremtidens mange værktøjer til en mere mobil verden. Ikke mindst kan du også se, om lige netop dette er noget for dig eller for din virksomhed.