Sådan vedligeholder du din flyverdragt

Flyverdragter er fantastiske til at holde os tørre og rene. De er bogstaveligt talt skabt til, at blive brugt til snavsede udendørsaktiviteter. Det betyder, at flyverdragter bliver udsat for enormt meget slid. Meget mere slid, end det sædvanlige stykke tøj. Derfor ser man oftest flyverdragter, som er gået i stykker og lappet sammen igen. Det virker for det meste fint, dog findes der en endnu bedre løsning.

Du kan helt undgå, at skulle reparere din flyverdragt, hvis du undgår, at den bliver slidt op og går i stykker i første omgang. Du kan dog ikke helt undgå, at din flyverdragt bliver slidt med tiden, hvis altså du planlægger at tage den i brug. Dog kan du gøre en masse for, at forlænge dens levetid. Det kræver blot, at du bruger nogle få minutter, på at holde den ren og ved lige, efter du har brugt den. Det kræver også, at du vasker den med forsigtighed og på rette vis. Det er heldigvis super nemt og forklaret herunder. Sådan vedligeholder du din flyverdragt:

Vend vrangen ud, når du vasker den

Inden du vasker din flyverdragt, så bør du vende vrangen ud på den. En flyverdragt er nemlig oftest overfladebehandlet for at øge vandafvisningen. Det vandafvisende materiale sidder på ydersiden af flyverdragten og forsvinder lidt efter lidt, hvis det slider mod tromlen i en vaskemaskine eller tørretumbler. Dette kan dog helt undgås, blot ved at vende vrangen ud på dragten. Husk det, hver gang du vasker og tørrer din flyverdragt!

Brug det rette vaskemiddel

Screenshot_74Når du vasker din flyverdragt, så bør du bruge det rigtige vaskemiddel. Præcist hvilket vaskemiddel, som passer bedst til din flyverdragt, det kan vi desværre ikke svare dig på. Dog kan vi fortælle dig, at du nok skal bruge et vaskemiddel, som er særligt egnet til udendørs tøj.

Nogle fabrikater af flyverdragter anbefaler ligefrem, at du bruger en speciel type vaskemiddel uden enzymer. Hos andre fabrikater, så er det dog slet ikke nødvendigt med en særlig form for vaskemiddel. For at være sikker på, at du bruger det rette vaskemiddel til din flyverdragt, så spørg til råds, der hvor du har købt flyverdragten.

Tør den af med en våd klud oftest, så du ikke behøver at vaske den ofte

Forsøg at hold flyverdragten ren og pæn hver dag. Det kan du let gøre, blot med en våd klud. Hvis du rengør din flyverdragt grundigt med en våd klud, når den bliver snavset, så behøver du ikke vaske den særligt ofte. Det vil med garanti forlænge din dragts levetid enormt! I stedet for at tumble flyverdragten, så ryst den hurtigt af for vand og hæng den op i benene, lige så snart du tager den ud af vaskemaskinen. Alt efter hvilken model og mærke du har købt, vil ikke behøve at gøre dette, da en flyverdragt sagtens kan være smudsafvisende.

Undgå skyllemiddel

Medmindre fabrikanten ligefrem anbefaler at bruge skyllemiddel, når man vasker flyverdragten, så hold dig langt væk fra det. Skyllemiddel modarbejder nemlig stoffets vandtæthed enormt, så det bør undgås! Derudover skal du også være opmærksom på, at skyllemiddel ikke gør at dit regntøj dufter godt, og selvom at din flyverdragt vil komme til at dufte godt af det skyllemiddel du bruger, vil duften blot ødelægge den ventilation du har i din flyverdragt.

Sikkerhed først

Når du vedligeholder din flyverdragt, skal du også være sikker på at der er fokuseret på sikkerheden. I takt med at en flyverdragt bliver slidt, kan du være udsat for at der kommer løse snore. Når der gør dette, vil du være i livsfare, når du falder.